پرستاران فردا
 
پرستاران فردا
 
 
یک شنبه 28 مهر 1392برچسب:, :: 10:49 ::  نويسنده : mehdi

به گزارش خبرگزاري فارس از گرگان، حرفه پرستاري از جمله مشاغلي است که نه تنها تحمل فشارکاري و فيزيکي در آن صعب و دشوار است، بلکه تبعات منفي و روحي آن نيز به دليل شرايط خاص محيط کار به اندازه‎اي است که معمولا آن را در زمره پر استرس‎ترين و سخت‎ترين مشاغل دنيا طبقه‎بندي مي‎کنند.

 علاوه بر موارد فوق بايد موارد مرارت‎آور ديگري نظير عدم رعايت حق و حقوق واقعي پرستاران، شيفت‎هاي سنگين و خارج از استاندارد، حمله به پرستاران و ايجاد ضرب و جرح توسط برخي از همراهان بيماران، افسردگي ناشي از مشاهده صحنه‎هاي رقت بار، فرسودگي شغلي، احتمال سرايت برخي بيماري‎هاي خوني و عفوني و ... را نيز اضافه کرد. اما با وجود چنين تبعات زجرآور و بي‎مهري‎ها در حق پرستاران باز هم اين قشر خدوم صبورانه در کاستن تألمات و رنج بيماران مي‎کوشند و همچنان منتظر نگاه شايسته مسئولان به جايگاه پرستاري در نظام سلامت کشور هستند.


در کشور ما استاندارد بين‎المللي از پرستار به طور متوسط 3/1 است


 بر اساس استاندارد بين‎المللي بايد به ازاي هر يک‎هزار نفر سه پرستار وجود داشته باشد که در کشورهاي اروپايي اين عدد به هفت يا هشت مي‎رسد. اما در کشور ما اين رقم به طور متوسط 3/1 است که هنوز تا استانداردهاي جهاني فاصله بسياري دارد. اين عدد نشان‎دهنده فشار مضاعف روي پرستاران است که بايد با گذراندن شيفت‎هاي نامتعارف جبران مافات کنند.

 البته در سال‎هاي اخير بخشنامه و دستورالعمل‎هاي فراواني در خصوص حمايت از پرستاران، بهبود اوضاع معيشت آنان، تعرفه خدمات پرستاري، کاهش ساعات کاري و جذب نيرو به منظور کاستن فشار از روي پرسنل فعلي صادر شد ولي در عمل تغيير چنداني حاصل نشد و با وجود اجرايي شدن تعداد معدودي از اين بخشنامه‎ها به صورت نصفه و نيمه، هنوز هم شرايط کار پرستاران همچنان دشوار و غيراستاندارد است.

 رئيس سازمان نظام پرستاري در آخرين اظهاراتش در خصوص حمايت از پرستاران با بيان اينکه تاکنون سازوکار مربوط به اجراي تعرفه‎ها به خوبي پيش رفته است، عنوان کرد: آخرين مصوبات کميسيون تخصصي شوراي عالي مربوط به تقسيم کردن خدمات پرستاري به دو بخش سرپايي و بستري و تصويب بسته‎هاي خدمتي در اين دو بخش بود.

 بر اين اساس ميانگيني براي خدمات پرستاري معمولي در نظر گرفته مي‎شود، اکنون هر پرستار در قبال حقوق و مزايايي که دريافت مي‎کند موظف به اجراي چند بسته خدمتي است، پس از اجراي تعرفه‎ها، اگر هر پرستار بيش از اين موظفي، خدمت ارائه کرد بايد بر مبناي عملکردش براي او محاسبه شود.

 وي درباره سقف و کف دريافتي پرستاران پس از تعرفه‎گذاري خدمات پرستاري اظهار کرد: اين ميزان دريافتي متفاوت است، در سال 1383، يک پرستار شاغل در بخش دولتي که 12 سال سابقه خدمت دارد، 130 هزار تومان حقوق مي‎گرفت که در آن زمان از کمترين حقوق کشور هم پايين‎تر بود.

 ميرزابيگي اضافه کرد: اکنون دريافتي يک پرستار شاغل در بخش دولتي با 12 سال سابقه خدمت، به طور ميانگين يک ميليون تومان است که البته ممکن است بسته به ميزان ارائه خدمت کمي بيشتر يا کمتر شود، البته در بخش خصوصي وضعيت پرداختي‎ها مطلوب نيست و به حدود 400 تا 500 هزار تومان در ماه مي‎رسد. ( به نقل از جام جم)

 ناگفته نماند که اجراي قانون «تعرفه‎گذاري خدمات پرستاري» که هفت سال پيش به تصويب هيئت وزيران رسيده است، هر سال به دلايل مختلف به زمان ديگري موکول مي‎شود تا جايي که عده‎اي از پرستاران از اجراي کامل آن قطع اميد کرده‎اند!


مهاجرت، ماحصل عدم توجه به حرفه پرستاري


 هر چند عرق ملي و حب وطن اصلي‎ترين مانع در مهاجرت ايرانيان محسوب مي‎شود ولي ذکر اين نکته ضروري است که در سال‎هاي اخير به دليل بي‎مهري‎هايي که در خصوص پرستاران روا شده است، عده‎اي از پرستاران با وجود ميل باطني تلخي غربت را به جان خريدند و جلاي وطن کرده و به کشورهاي غربي يا حتي عربي مهاجرت کرده‎اند.


ميزان درآمد پرستاران در خارج از کشور


 صديقه سالمي، معاون فني سازمان نظام پرستاري در خصوص ميزان درآمد پرستاران در خارج از کشور گفته است: «هفت سال پيش، يک مدير پرستاري در کاليفرنيا سالانه 186 هزار دلار دريافتي داشته است و کمترين ميزان درآمد مربوط به پرستار با مدرک ديپلم بهياري است که در سال 42 يک‎هزار و 500 دلار بوده است، اما در ايران يک پرستار با 41 سال سابقه کار ماهي 780 هزار تومان حقوق مي‎گيرد.

 ميانگين فعلي حقوق پرستاران در سال 2012 آمريکا هم 65 هزار دلار به صورت سالانه است اين در حالي است که در امارات هم ميزان حقوق يک پرستار در ابتداي کار حدود 19 هزار دلار و در کانادا 45 هزار دلار است.»

 بي‎شک ساعت کار کمتر، در آمد بيشتر و زندگي راحت‎تر انگيزه‎اي قوي براي مهاجرت محسوب مي‎شود ولي اين واقعيت را نيز بپذيريم که اگر قدر داشته‎ها را ندانيم، خودمان آب به آسياب مهاجرت ريخته‎ايم و نيرويي را حداقل 15 ميليون تومان براي آموزش وي هزينه شده از دست مي‎دهيم.


خواسته‎هاي صنفي پرستاران


 با وجود حساسيت‎هاي که در خصوص آموزش و بهداشت در کشور وجود دارد، متاسفانه بودجه محدود کشور در دو بخش «آموزش» و «بهداشت» اين دو وزارتخانه را در زمره کم درآمدترين وزارتخانه قرار داده است و مسئولان نظام سلامت کشور عملا در اجراي کامل قانون تعرفه خدمات پرستاري موفق نيستند ولي با کمي تدبير و برنامه‎ريزي مي‎توان به بخشي از خواسته‎هاي صنفي آنها جامه عمل پوشاند و دست کم  فشار کاري را از روي دوش اين فرشتگان سپيد جامه برداشت.

 ايجاد معاونت پرستاري در وزارت بهداشت و درمان که اخيرا مطرح شده است، اجراي ماده دو قانون تشکيل سازمان نظام پرستاري که بر تلاش براي حفظ حقوق مردم در قبال خدمات پرستاري تأکيد شده است،تلاش براي محقق ساختن شعار پيشگيري بهتر از درمان است، آموزش مداوم و آگاهي بخشي به شهروندان و آشنا ساختن آنها از اصول اوليه مراقبت از خود، فعال‎تر ساختن بخش خصوصي، برگزاري تورهاي مسافرتي و مسابقات منطقه‎اي، استاني و ملي شايد در کاستن فرسودگي شغلي و بهبودي نسبي آلام روحي پرستاران موثر باشد.

 ولي آنچه که از مسئولان نظام سلامت انتظار مي‎رود در وهله اول نگاه شايسته و در خور به قشر خدوم پرستار و در وهله دوم تلاش براي اجراي کامل قانون تعرفه خدمات پرستاري است.

 شايد اين کمترين خدمتي است که مي‎توان به اين قشر فرهيخته و زحمتکش کرد و اندکي از زحمات بي‎دريغشان را پاس داشت



یک شنبه 28 مهر 1392برچسب:, :: 10:49 ::  نويسنده : mehdi

حذف معاونت پرستاري از چارت وزارت بهداشت منتفي است
آنطور که معاون پرستاري وزارت بهداشت عنوان داشته است، اين وزارتخانه طرحي براي حذف معاونت پرستاري از چارت وزارت بهداشت ندارد.


 به گزارش خبرنگار مهر، دكتر مسعود فلاحي معاون پرستاري وزارت بهداشت خبر حذف اين معاونت را تكذيب كرد و گفت: در ملاقاتي كه با وزير داشتيم، ايشان هر گونه تغيير ساختاري در اين مقطع زماني را منتفي دانسته و اظهار داشت: با همين ساختار موجود، كار را ادامه مي دهيم و برنامه اي براي تغيير ساختار نداريم ولي در طي مسير، اگر لازم بود تغييراتي در ساختار وزارتخانه انجام دهيم پس از طي مراحل كارشناسي و جلسات در صورت نياز اقداماتي صورت خواهد پذيرفت و اين مساله كلي است و آنهم خاص معاونت پرستاري نيست.


 وي افزود: فعلا هيچ مطلبي در اين خصوص به اينجانب اعلام نشده و مكاتبات و اقدامات كما في سابق با عنوان معاونت پرستاري در حال انجام است. و از نظر اداري هم اين معاونت رسميت داشته و دارد.


 فلاحي از سازمانها و نهادهاي پرستاري خواست بر شايعات دامن نزنند و از متشنج نمودن اوضاع خودداري کنند.


 از سوي ديگر، يعقوب جعفري رئيس شوراي عالي نظام پرستاري نيز گفت: معاونت پرستاري حذف نشده است و وزارت بهداشت نيز طرحي براي حذف اين معاونت ندارد.


 وي با تأکيد بر عدم حذف معاونت مراقبت و پرستاري در وزارت بهداشت افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي نيز طرحي براي حذف معاونت مراقبت و پرستاري ندارد.


 جعفري اضافه کرد: پرستاران و سازمان نظام پرستاري پيگير مصوبات مجلس در خصوص شروع تعرفه گذاري خدمات پرستاري، اجراي کامل قانون ارتقاء بهره وري و ساير مصوبات از جمله اجرايي شدن 5 مصوبه اخير هيئت دولت هستند.


 رئيس شوراي عالي نظام پرستاري گفت: مصوبات مجلس و هيئت وزيران چيزي نيست که مسئولان بخواهند به سادگي از اجراي آن خودداري کنند و از نمايندگان نيز مي خواهيم حسب وظيفه ذاتي خود بر اجراي قوانين مصوب نظارت کنند.


 وي اضافه کرد: از دولت تدبير و اميد و وزير بهداشت هم تقاضا داريم با تدبير لازم زمينه اجرايي شدن هر چه سريعتر  مصوبات را فراهم کند تا انشاء الله بارقه اي از اميد و نشاط در جامعه پرستاري پديدار شود.

 جعفري خاطر نشان کرد: انشاء الله نفع اين اقدامات در درجه اول به مددجويان و بيماران رسيده و پرستاران نيز به خواسته هاي صنفي خود برسند
 



به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري تسنيم، سيد حسن هاشمي در بيست و پنجمين همايش بين‌المللي بيماري کودکان ايران و يازدهمين همايش پرستاري مرکز طبي کودکان به کمبود نيروي پرستاري اشاره کرد و اظهار داشت:400 هزار پرسنل داريم و وزارتخانه‌اي که روز به روز بزرگ‌تر مي‌شود اما با اين حال 160 هزار نيرو که عمدتاً پرستار هستند کم داريم، از ميان 400 هزار پرسنل حدود 60 هزار نفر آنها را سازمان مديريت قبول ندارد و آنها بدون مجوز سازمان مديريت کار مي‌کنند و حقوقشان را از درآمد تخصصي بيمارستان دريافت مي‌کنند.


 وزير بهداشت بيان داشت: ما براي 60 تا 70 هزار نفر منبع درآمدي نداريم و در بودجه نيز براي پرداخت هزينه‌ها فکري نشده است. بيمارستانها مي‌توانند نيروي جذب کنند اما بايد منبع دريافت حقوق آنها از درآمد اختصاص خود آنها باشد. البته بيمارستانها به دليل پرداخت حق جذب دچار مشکل شده‌اند و کمبود قطعي است و پرستارها اذيت مي‌شوند و اين يک مانع اعتباري است که بايد در بودجه ?? براي آن فکري جدي شود.


 هاشمي در پاسخ به سئوالي مبني بر اينکه رئيس جمهور نيز عنوان کرده است که حوزه درمان اولويت اول دولت است و شما به عنوان وزير مي‌توانيد با رايزني با رئيس جمهور مشکلات موجود را به سرعت حل کنيد؟، گفت: منابع در اختيار رئيس جمهور منابعي است که مجلس مصوب مي‌کند و در واقع دولت مجري مصوبات مجلس است و منابعي نيز که در اختيار مجلس است محدود است.


 وزير بهداشت به پرداخت هدفمندي يارانه‌ها اشاره داشت و افزود: دولت در پايان هر ماه براي پرداخت هدفمندي يارانه با مشکل روبروست که علت آن سياست‌گذاري ناصحيح اوليه بوده است و به نظر مي‌رسد که هم در اجرا، هم در رقم پرداختي و هم در رقمي که بايد تقديم ساير بخش‌ها از جمله توليد و درمان مي‌شود، ما مشکل داريم.


 هاشمي گفت: ما دائم صحبت مي‌کنيم و البته رئيس جمهور و مجلس نيز حساس هستند و بايستي در مورد هفدمندي يارانه‌ها تصميم گرفت از طرفي دولت نمي‌خواهد هدفمندي را قطع کند به دليل افزايش قيمت‌ها و از طرفي در مورد دهک‌ها مشکلي وجود دارد.


 وي تصريح کرد: در عرصه بهداشت بايد يک بار براي هميشه همه تصميم‌گيرندگان از جمله مجلس، دولت و دستگاه‌هاي نظارتي يک تصميم انقلابي بگيرند چرا که ادامه اين شرايط براي وزارت بهداشت براي انجام ماموريت‌هايي که حق مسلم مردم است ميسر نيست.


 وزير بهداشت بيان کرد: وقتي ابزار در اختيار نداريم نمي‌توانيم به اندازه کافي و درست خدمت کنيم بايد مديريت اصلاح شود و اگر بيمه‌ها بيمه‌هاي واقعي باشند و بيايند از وزارت بهداشت خريد خدمت را با قيمت واقعي داشته باشند و هزينه خدمات را به طور واقعي بپردازند ظرف ? تا ?? سال اينده اتفاق‌هاي بسيار خوبي خواهد افتاد.


 هاشمي خاطرنشان کرد: در غير اينصورت با تفاوت نرخ تعرفه‌ها، کمبود منابع، پيشرفت پزشکي و افزايش تجهيزات پزشکي نمي‌توانيم توقع مردم را براورده کنيم و در آن صورت هزينه جيب مردم افزايش پيدا مي‌کند.


مرکز طبي کودکان قطب علمي اطفال کشور


 علي رباني رئيس مرکز طبي کودکان نيز در بيست و پنجمين همايش بين‌المللي بيماري کودکان ايران اظهار داشت: در مرکز طبي کودکان بيست و پنجمين همايش بين‌المللي بيماري‌هاي کودکان به همراه يازدهمين همايش پرستاري کودک و ششمين همايش ايمونولوژي به طور همزمان در ? سالن برگزار مي‌شود.


 رئيس بيست و پنجمين همايش بين‌المللي بيماري‌هاي کودکان افزود: از ويژگي مهم اين همايش اين است که از بزرگترين همايش‌هاي برگزار شده در سطح کشور است و ? هزار و ??? پزشک عمومي، ‌اطفال و فوق‌تخصص‌ مختلف و پرستاران اطفال از سراسر کشور در آن حضور يافتند.


 رئيس مرکز طبي کودکان تصريح کرد: ??? مقاله به همايش رسيده است که ??? پوستر، چند کارگاه، سمينار کودک‌آزاري و مهمان‌هايي از کشورهاي ديگر از جمله موارد قابل بازگوي اين همايش هستند.


 رباني؛ مرکز طبي کودکان را قطب علمي اطفال کشور دانست و افزود: بخش عمده‌اي از فعاليت‌هاي اين کشور در زمان رياست آقاي لاريجاني انجام شده است و بيش از ?? درصد فضاهاي آموزشي مورد نظر در طرح جامع حاصل شده است.


 وي بخش‌هاي تازه تاسيس بيمارستان را آنژيو ريه، رماتونولوژي و فيلورشيب‌هاي مختلف از جمله اعصاب، جراحي اعصاب و غيره عنوان کرد و افزود: مرکز پيوند مغز و استخوان به علت نبودن امکانات پرسنلي و پرستار با تمام تجهيزات معطل مانده است.


انجام ??? ميليون آزمايش


 رباني به آزمايشگاه مرکز طبي کودکان اشاره داشت و افزود: اين آزمايشگاه تنها آزمايشگاه در ايران است که لوح کيفي را گرفته و مجهز و به روز است که در سال گذشته دو ميليون مراجعه‌کننده داشته و ??? ميليون آزمايش را انجام داده است.


 رئيس بيست و پنجمين همايش بين‌المللي بيماري‌هاي کودکان گفت: از دکتر هاشمي و دکتر جعفريان انتظار ويژه داريم که کمک کنند به مرکز طبي کودکان البته در يکي دو ماه گذشته بسيار کمک کرده‌اند اما يکي از کارهاي مهمي که ما بايد به طور عميق به آن دقت کنيم، حفظ و جذب نيروهاي خوب است. معتقدم که مرکز طبي کودکان يک دانشگاه است و خوب است با نگاه بيمارستان به آن ننگريم. اين مرکز تنها مرکزي است که مجله و ژورنال اطفال را دارد و اولين شماره آن در سال ???? چاپ شده است.


 رباني به مشکل موجود در مرکز طبي کودکان که کمبود پرستار است اشاره کرد و افزود: اميدواريم وزارت بهداشت در اين زمينه به ما کمک کند. همچنين در اين راستا از امروز ما براي بيست و پنجمين همايش بين‌المللي بيماري‌هاي کودکان آماده مي‌شويم که ?? مهرماه سال آينده است و ما از همين لحظه از دوستان براي برپايي اين همايش دعوت مي‌کنيم.


 در ادامه بيست و پنجمين همايش بين‌المللي بيماري‌هاي کودکان محمدرضا جعفريان رئيس دانشگاه علوم پزشکي تهران نيز با خيرمقدم به وزير بهداشت و ديگر اساتيد شرکت‌کننده در همايش گفت: سال گذشته من به عنوان جراح پيوند کبد کودکان در اين همايش شرکت کردم و مقاله ارائه دادم، اما امسال قسمت است که با سمت ديگري حضور يابم.


 رئيس دانشگاه علوم پزشکي تهران از مرکز طبي اطفال تشکر کرد و بيان داشت: امروز ما بيست و پنجمين همايش بين‌المللي بيماري‌هاي کودکان را داريم که ?? سال از آن همايش به طور مرتب انجام شد و اين اقدام وسيعي است که در جاي خود بي‌نظير است.



یک شنبه 28 مهر 1392برچسب:, :: 10:44 ::  نويسنده : mehdi

چهارشنبه دوم مردادماه دکتر مسعود فلاحی معاون پرستاری وزیر بهداشت، دکتر سادات سید باقر مداح، رئیس برد پرستاری وزارت بهداشت، خورشید وسکوئی مدیر پرستاری دانشگاه، دکتر محمد علی چراغی رئیس دانشکده پرستاری و مامایی و اعضاء هیئت رئیسه دانشکده پرستاری و مامایی از بیمارستان سینا بازدید کردند. در این بازدید که با مشایعت مهندس مخبر، مدیر بیمارستان و فتحی مدیر پرستاری صورت گرفت، دکتر فلاحی از اورژانس، مرکز احیاء، ICU و بخش داخلی زنان دیدار کرد.
 در این بازدید درخصوص چگونگی هزینه ها، بودجه تعلق گرفته از سوی دانشگاه، بیماران بی خانمان، درگیری با بیماران و همراهان، نیروهای پرسنل پرستاری، میانگین سن کاری پرستاران در بخش اورژانس، استفاده از نیروهای جدید، گردش نیروهای پرستاری در بیمارستان های دانشگاه، میزان مرگ و میر در بخش اورژانس، معوقات پرستاری، حضور کمک بهیاران در بخش اورژانس بحث و گفتگو شد.دکتر فلاحی، معاون پرستاری وزیر بهداشت ضمن ابراز خرسندی از فعالیت صادقانه پرسنل پرستاری بیمارستان گفت: بیمارستان سینا بیمارستان خوبی است و کارکنان نیز از آن رضایت داشتند. بیماران نیز احساس راحتی می کردند. البته این به این معنا نیست که مشکلی وجود ندارد. کمبود پرسنل پرستاری همانطور که سرکار خانم وسکوئی نیز اشاره کردند معضلی است که تمامی بیمارستان های دانشگاه با آن مواجه هستند. کمبود اعتبارات هم مسئله ای است که در تمام بیمارستان ها و در سطح دانشگاه وجود دارد. نقطه قوتش این است که با وجود کمبود اعتبارات خوشبختانه خدمات کاهش پیدا نکرده است. چیزی که متوجه شدیم کمبود شدید پرسنل پرستاری بود که استانداردهای مراقبت را نمی تواند پوشش دهد. تعداد زیاد تخت های ICU با ۴-۵ پرستار جوابگو نیست و ۲۰ تا تخت در بخش داخلی با ۲ پرستار که دو نفر از بیماران نیز مراقبت ویژه می خواهند، پاسخگو نیست. پرستاران با تمام این شرایط کارشان را انجام داده اند و نگذاشته اند به بیماران آسیبی برسد. ولی خدمت اضافه ای که در حال انجام است و اینطور که می گویند ۲۸۶ ردیف خالی پرستاری دارند و این پرسنل موجود دارند کار این ۲۸۶ نفر را هم انجام می دهند؛ و نیاز است خدمات اضافی انها جبران شود که به آن اندازه جبران نمی شود



یک شنبه 28 مهر 1392برچسب:, :: 10:38 ::  نويسنده : mehdi

تهران – معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعدادی از پرستاران، هر سال به دلایل گوناگون از جمله سختی کار و حقوق پایین، شغل خود را ترک می کنند.دکتر مسعود فلاحی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: پرستاران دارای نوبت های شغلی صبح، عصر، جمعه، عید و دیگر تعطیلات هستند که این مساله موجب بروز مشکلاتی در زندگی خانوادگی آنان شده و این مسایل در کنار تعداد زیاد بیماران و حقوق کم موجب انصراف آنان از ادامه فعالیت در این شغل می شود.
 وی با بیان اینکه تعدادی از پرستاران عطای کارکردن را به لقایش می بخشند، خاطرنشان کرد تعدادی دیگر از پرستاران به دلیل مشکلات موجود خیلی راحت به کشورهای دیگر به ویژه به کشورهای منطقه (خاورمیانه) سفر می کنند و با حقوق های بالا در آنجا مشغول به کار شده اند.

 

معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: بیمارستان های کشور با کمبود پرستار روبرو هستند و باید شرایطی را فراهم آورد تا پرستاران شغل خود را ترک نکنند اما متاسفانه اوضاع به گونه ای شده است که پرستارانی که امسال مشغول کار هستند ، سال دیگر کار خود را ترک می کنند.
 فلاحی یادآور شد برآورد می شود اکنون بیش از ۲۰۰ هزار پرستار در بیمارستان های دولتی، خصوصی، خیریه، ارتش، سپاه ، هلال احمر، انتقال خون، بیمارستان سازمان ها و درمانگاه های کشور مشغول فعالیت باشند که از این میان یکصد هزار نفر آنان تحت پوشش وزارت بهداشت مشغول به کار هستند.
 وی با اشاره به لزوم داشتن آمار برای تصمیم گیری ها، گفت: وزارت بهداشت برنامه های مختلفی از جمله راه اندازی بانک اطلاعاتی پرستاران را برای رصد وضعیت شغلی پرستاران مدنظر دارد تا اطلاعات تمام دانش آموختگان رشته پرستاری را ثبت کند و تعیین کند چه تعداد از این دانش آموختگان وارد بازار کار شده، چه تعداد از آنان در شغل خود باقی می مانند و چه تعداد مهاجرت می کنند.
 معاون وزیر بهداشت تصریح کرد متاسفانه تاکنون چنین بانک اطلاعاتی وجود نداشته است و به تازگی می خواهیم آن را راه اندازی کنیم اما با توجه به اولویت های فراوان وزارت بهداشت، معلوم نیست چه زمانی این بانک ایجاد خواهد شد.
 فلاحی تاکید کرد تا زمانی که بانک اطلاعاتی از پرستاران وجود نداشته باشد نمی توان به درستی وضعیت شغلی پرستاران را مدیریت کرد. اجتمام(۴)**۹۱۸۵ **



یک شنبه 28 مهر 1392برچسب:, :: 10:36 ::  نويسنده : mehdi

تهران – معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به کمبود پرستار در کشور ، گفت: استانداردهای ایران برای نسبت پرستار به ازای هر تخت ۷/۱ است اما حقیقت این است که اکنون به ازای هر تخت بستری ، کمتر از یک پرستار وجود دارد.

 

دکتر مسعود فلاحی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: هم اکنون در بهترین  شرایط نسبت پرستار به ازای هر تخت بستری در کشور ۷/۰ ، است. وی خاطرنشان کرد نسبت پرستار به تخت بستری در شرایط مختلف از جمله بخش داخلی و بخش مراقبت های ویژه با یکدیگر متفاوت است اما به هرحال مراکز درمانی ما با کمبود پرستار مواجه هستند که البته این موضوع فقط خاص کشور ما نیست و یک مشکل جهانی است.
 فلاحی با بیان اینکه پرستاران به دلیل کمبود نیروی انسانی با مشکل بازنشستگی هم مواجه هستند، اظهار داشت: طبق قانون، پرستاران با داشتن ۲۰ سال سابقه کار می توانند بازنشسته شوند اما بیمارستان ها و و روسای دانشگاه های علوم پزشکی با بازنشستگی آنان موافقت نمی کنند چراکه نیروی جایگزین این پرستاران را ندارند.

**رفع کمبود پرستاران در کشور مستلزم تغییر قوانین است
 معاون پرستاری وزارت بهداشت، گفت: یکی از راهکارهای برطرف کردن کمبود پرستار در کشور، تغییر قوانین مربوط به پرستاران است.
 فلاحی افزود: به طور مثال ، یک پرستار طی یک نوبت کاری در بیمارستان باید ۱۷۵ ساعت در ماه کار کند درحالیکه بسیاری از پرستاران به دلایل شرایط زندگی نمی توانند این ساعات را کار کنند.
 وی تصریح کرد این درحالی است که اگر قوانین کار پاره وقت داشته باشیم و پرستاران بتوانند در ماه ۸۰ تا ۱۰۰ ساعت کار کنند ، آن گروه از پرستاران که به دلایل این مشکلات کار خود را ترک کرده اند به کار خود بازمی گردند و بخشی از مشکل کمبود پرستاران ما برطرف خواهد شد.
 معاون پرستاری وزارت بهداشت، راه اندازی شرکت های تامین نیروی پرستاری را یکی دیگر از راهکارهای برطرف کردن کمبود پرستار در کشور عنوان کرد و گفت: اینگونه شرکت ها می توانند در هر زمان که بیمارستان با مشکل کمبود پرستار مواجه شد، نیروی (نیروهای پاره وقت) خود را به مراکز درمانی بفرستد.
 فلاحی افزود: از سوی دیگر بسیاری از پرستارانی که بازنشسته شده اند تمایل به ادامه کار دارند درحالیکه طبق قوانین کشور این امکان وجود ندارد اما اگر به طور خاص برای پرستاران شرایطی فراهم شود که پس از بازنشستگی هم با حقوق و مزایا مشغول کار شوند، کمبود پرستار تا حدی جبران خواهد شد.
 وی خواستار افزایش ظرفیت پذیرش رشته های پرستاری در کشور شد و اظهار داشت: هم اکنون دانشگاه های علوم پزشکی کشور در ۱۵۰ رشته تحصیلی، دانشجو پذیرش می کنند و می توان ظرفیت پذیرش دانشجو در برخی رشته ها را که بازار کار ندارند، کاهش و ظرفیت پذیرش رشته های پرستاری را افزایش داد.
 فلاحی، همچنین خواستار ارایه مجوز راه اندازی دانشگاه های غیرانتفاعی پرستاری توسط اساتید بازنشسته پرستاری شد و گفت: راه اندازی چنین دانشگاه هایی ، نیروی انسانی پرستار در کشور را افزایش خواهد داد.
 هم اکنون بیش از ۲۰۰ هزار پرستار در بیمارستان های دولتی و خصوصی مشغول فعالیت هستند.
 اجتمام(۴)**۹۱۸۵ **



یک شنبه 28 مهر 1392برچسب:, :: 10:34 ::  نويسنده : mehdi

معاون پرستاری وزارت بهداشت، ضمن تکذیب خبر حذف معاونت پرستاری از تشکیلات وزارت بهداشت روز یکشنبه چهاردهم مهرماه به خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری گفت: من از کلیه همکاران پرستار و نهادهای پرستاری درخواست می کنم به اینگونه شایعات دامن نزنند و جو جامعه پرستاری را دچار تنش ننمایند. دکتر فلاحی در ادامه فرمودند که با مقام محترم وزارت در اینمورد مذاکره بعمل اورده اند و ایشان فرموده اند که در این مقطع زمانی قرار نیست تغییری انجام شود و با همین ساختار کار خدمت به مردم را ادامه می دهیم ولی اگر در مسیر انجام ماموریتهای وزارت بهداشت لازم باشد تغییری در ساختار انجام شود پس از طی جلسات کارشناسی این اقدام صورت خواهد پذیرفت و این مساله با کل وزارت بهداشت مرتبط بوده  واینطور نیست که فقط شامل   معاونت پرستاری شود.



یک شنبه 28 مهر 1392برچسب:, :: 10:30 ::  نويسنده : mehdi

وزنامه ايران -  فاطمه احمدزاده / «پرستار اعتياد» عنوان شغلي است که قرار است به فرايند درمان اعتياد در مراکز درماني و کمپ‌هاي ترک اعتياد افزوده شود. اين‌که پرستاران اعتياد تا چه اندازه خواهند توانست در زمينه درمان اعتياد کمک کنند، موضوعي است که مسئولان حوزه بهداشت و درمان و بهزيستي کشور درارتباط با آن حرف‌هايي دارند که خواندني است.
اعتياد بيماري است يا ناهنجاري؟ معتاد بيمار است يا فردي با ويژگي‌هاي ضد اخلاقي؟ اين پرسش بيش از يک دهه عمر دارد و البته هرچه پيش آمده‌ايم رنگ بيماري بر ناهنجاري غلبه يافته و پديده پرستار اعتياد هم در همين راستاست.
چندي پيش بابک دين پرست معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌هاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر آخرين آمار رسمي اعتياد را در اختيار رسانه‌ها قرار داد. بر اساس اين آمار يک ميليون و 325 هزار معتاد در کشور داريم. 37 درصد مصرف‌کننده‌هاي مواد مخدر تحصيلکرده و دانش آموخته‌اند. 22 درصد از اين جمعيت ليسانس و 15 درصد بالاتر از ديپلم هستند. آمار ديگر حاکي است 3056 نفر در سال 90 بر اثر سوء مصرف موادمخدر مرده‌اند و نگران‌کننده‌تر از همه اين‌که زنان در اين سال‌ها به سمت اعتياد و به ويژه اعتياد صنعتي يا مصرف کراک و شيشه، گرايش بيشتري داشته‌اند. در اين ميان آمارهاي غيررسمي نيز هست که جمعيت معتادان را چندين برابر اعداد و ارقام رسمي برآورد مي‌کند. درواقع جمعيت يک ميليوني بسيار رقم خوشبينانه‌اي به نظر مي‌رسد. به‌علاوه اگر افراد خانواده معتاد را نيز به عنوان آسيب ديده‌هاي اجتماعي در نظر بگيريم و از طرف ديگر اعتياد را زمينه ساز بسياري از ناهنجاري‌ها، آنگاه اعتياد نه يک معضل بلکه بحراني ملي با اولويت‌هاي ويژه خواهد بود.
کارشناسان اين حوزه بر اين موضوع اتفاق نظر دارند که معتاد بيش از آن‌که جسمش دچار اختلال شده باشد روانش تحت تاثير قرار گرفته و لازمه درمان آن نيز ارائه راهکارهايي با رويکرد روحي و رواني است. براين اساس يکي ازشيوه‌هايي که به تازگي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در صدد اجراي آن برآمده است، تربيت «پرستار اعتياد» با هدف درمان تخصصي معتاد است. هر چند تا اجرايي شدن اين آرمان راه طولاني درپيش دارد اما طرحي است که اگر مورد ارزيابي جدي و کارشناسي قرار بگيرد، بسيار مؤثر واقع خواهد شد.
به گفته دکتر شريف مقدم معاون فرهنگي اجتماعي سازمان نظام پرستاري، در حالي که کشور با کمبود قابل توجه پرستاران در بخش‌هاي مختلف روبه‌روست اما وجود چنين پرستاراني با هدف درمان اعتياد در مراکز خاص درماني، امري است مبارک که بايد مغتنم شمرده شود.
وي مي‌گويد:‌ پرستاران با دريافت مدرک کارشناسي عنوان پرستار جنرال را دريافت مي‌کنند و در هر بخشي مي‌توانند فعاليت داشته باشند و مي‌توانند با همين مدرک در زمينه پرستاري اعتياد هم فعاليت کنند. هر چند در حال حاضر در دنيا به اين شکل است که براي تربيت پرستاران متخصص که در اورژانس، ICU، CCU و از اين قبيل حوزه‌ها فعاليت دارند، کارشناس پرستاري بايد تا سطح کارشناسي ارشد ادامه تحصيل دهد و دوره 2 ساله تخصصي را نيز بگذراند.
شريف مقدم معتقد است:‌ در ارتباط با پرستار اعتياد فرد براي تخصص در اين زمينه بايد حداقل يک دوره 6 ماهه با موضوع دريافت تخصص‌هاي لازم براي پرستاري از معتاد را بعد از مدرک کارشناسي بگذراند و يا ممکن است در يک دوره 2 ساله، پرستار با دريافت مدرک کارشناسي ارشد بتواند در زمينه پرستاري اعتياد تخصص لازم را پيدا کند.
معاون فرهنگي اجتماعي سازمان نظام پرستاري در پاسخ به اين‌که پرستار اعتياد بايد به لحاظ حرفه خود داراي چه مشخصه‌هاي خاصي باشد؟ مي‌افزايد:‌ از آن جايي که بيماران اعتياد مشکلات‌شان بيشتر جنبه رواني دارد، بنابراين بايد پرستار ويژه اعتياد در اين راستا در زمينه مددکاري، روانشناسي و روانکاوي مراتبي را بگذراند تا بتواند در مسير درمان بيمار مبتلا به اعتياد موفق عمل کند.
وي مي‌گويد:‌ ابتلا به بيماري اعتياد اغلب عوامل شناخته شده‌اي دارد. به‌طور معمول کساني که دچار افسردگي هستند و يا افرادي که مشکلات اجتماعي دارند و يا در محيطي زندگي مي‌کنند که ناهنجاري اجتماعي در آن وجود دارد به سمت اعتياد مي‌روند. بنابراين پرستار اعتياد بايد بيش از هر تجربه ديگري بتواند در اين زمينه به بيمار ارائه خدمت دهد تا بيمار بتواند اعتياد خود را ترک کرده و در کمال سلامت جسمي و رواني به جامعه برگردد.
براين اساس امان‌الله قرايي مقدم جامعه شناس، تربيت «پرستار اعتياد» را يک قدم مثبت در زمينه درمان اعتياد مي‌داند:‌ وجود چنين پرستاراني به درمان اعتياد کمک شاياني خواهد کرد چون بيماري که دچار اعتياد شده، به مراقبت روانشناسانه و مددکاري بيش از هر چيز ديگري نياز خواهد داشت. بنابراين اگر پرستاراني که با اين هدف قرار است ارائه خدمت دهند در رشته‌هاي مددکاري و روانشناسي تجربه لازم را کسب کنند و همچنين به لحاظ پزشکي قدرت تشخيص چگونگي استفاده دارويي را دارا شوند مؤثر خواهند بود.
وي مي‌افزايد:‌ مشاوراني که در حال حاضر در زمينه درمان اعتياد فعاليت دارند در واقع در زمينه بهداشت معتادان تجربه‌اي تخصصي ندارند. بنابراين حضور چنين پرستاراني بسيار به مسير درمان معتاد کمک خواهد کرد. هرچند اين اعتقاد وجود دارد که نبايد منتظر باشيم همه معتادان ترک کنند. چرا که حدود 70 درصد از معتادان بازگشت دارند. اما روشي که وزارت بهداشت در تربيت پرستار اعتياد در نظر دارد بسيار پسنديده و راهگشا خواهد بود، به‌طوري که نه تنها مسير دشوار ترک اعتياد را آسان مي‌کند، بلکه به روش علمي و تخصصي نزديک خواهد کرد. البته به شرط آن‌که در همه مراکز درماني ترک اعتياد از اين پرستاران بتوانيم بهره ببريم و مختص به مراکز خاصي نباشند.
از آنجايي که در زمينه ترک اعتياد سازمان بهزيستي به عنوان يکي از پايه‌هاي اصلي اين فرآيند فعاليت دارد، اين موضوع از سوي رئيس سازمان بهزيستي نيز پيگيري شد. براين اساس دکتر همايون هاشمي رئيس سازمان بهزيستي نيز وجود پرستار اعتياد را در کمپ‌هاي ترک اعتياد راهي به سوي موفقيت برشمرده، مي‌گويد:‌ ما از هر طرحي که در راستاي توسعه پيشگيري و درمان اعتياد باشد حمايت مي‌کنيم. مطمئن هستيم وزارت بهداشت با توجه به قابليت‌ها و تجاربي که در زمينه درمان دارد طرح وزين و قابل قبول با مباني علمي تأييد شده ارائه خواهد داد.
به گفته وي به نظر مي‌رسد سازمان بهزيستي در راستاي پيشگيري از اعتياد حرف‌هايي براي گفتن دارد و بزودي فاز سوم کارگاه رسانه‌هاي اعتياد و شيشه را آغاز خواهد کرد. اما اجراي چنين طرح‌هايي نيز به بهزيستي در فرآيند درمان معتاد کمک خواهد کرد.
رئيس سازمان بهزيستي کشور با بيان افزايش 4 برابري کمپ‌هاي ترک اعتياد در کشور ادامه مي‌دهد:‌ اواخر سال 91 کمتر از180 کمپ ترک اعتياد در کل کشور فعاليت داشته‌اند. در حالي که اين تعداد در حال حاضر به بيش از 700 کمپ رسيده است. ما در سازمان ادعا مي‌کنيم همه اين کمپ‌ها برابر ضوابط قانوني اداره مي‌شوند و حضور متخصص روانشناس و مشاور جزو ضروريات فعاليت کمپ‌ها به شمار مي‌آيد. بنابراين معتقدم «پرستار اعتياد» بايد زير نظر پزشک درمانگري که در کمپ‌ها حضور دارد، فعاليت داشته باشد. پرستاران اعتياد نمي‌توانند مستقل عمل کنند. دراين صورت است که در درمان اعتياد مي‌توان يک قدم به جلو حرکت کرد و اميدوار بود.
به هر ترتيب لزوم وجود اشخاص متخصص در انواع زمينه‌هاي بهداشتي و درماني بي‌ترديد راهگشاي حوزه سلامت خواهد بود و آنچه در زمينه درمان اعتياد بايد مد نظر قرار بگيرد اين است که معتاد بار ديگر به اعتياد روي نياورد. لازمه اين مهم نيز پرداختن به مواضع روانشناختي است که در تربيت پرستار اعتياد بايد بيش از پيش مد نظر مسئولان قرار بگيرد.  //
 



خبر مرگ مشکوک يک دانشجوي پرستاري در همدان آغازگر سلسله اتفاقاتي بود که در نهايت با ارائه توضيحات پزشکي قانوني و رئيس دانشگاه علوم پزشکي همدان به پايان رسيد اما نکته مورد توجه لزوم ارائه مشاوره هاي بيشتر به دانشجويان در بدو ورود به دانشگاه و آشنايي با محيطي غير از منزل و مدرسه است.
به گزارش خبرنگار مهر، روز شنبه 20 مهرماه خبري در رسانه هاي مختلف درج شد که يک دانشجوي پرستاري اهل مريوان در خوابگاه ريحانه دانشگاه علوم پزشکي همدان جان خود را از دست داده است. خبرهاي متفاوت از گمانه قتل تا خودکشي مدنظر قرار گرفت.

علي اصغر سليماني - مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي همدان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به به اينکه اين دانشجوي دختر 19 ساله شب جمعه در محل اتاق خود تنها بوده و دوستانش جمعه صبح متوجه مرگ وي شده اند، گفت: موضوع قتل يا خودکشي وي توسط برخي رسانه ها مطرح شده است اما انتشار خبر به عنوان گفته مي شود يا شنيده مي شود قابل استناد نيست.

پس از آن دکتر محمدحسين آيتي معاون دانشجويي و فرهنگي وزارت بهداشت با حضور در دانشگاه علوم پزشکي همدان ضمن ابلاغ پيام تسليت وزير بهداشت به خانواده متوفي در جريان رسيدگي به اين موضوع قرار گرفت .

آيتي در گفتگو با خبرنگار مهر با تشريح وضعيت دانشگاه علوم پزشکي و بررسي وضعيت خوابگاه ريحانه تاکيد کرد: خوابگاهي که اين دانشجو در آن ساکن بوده بسيار امن بوده و خبرهايي که با عنوان ورود افراد غير مرتبط به آنجا بيان شده به هيچ عنوان صحيح نبود. از سوي ديگر  بر اساس گزارش مدير کل پزشک قانوني استان همدان هيچ آثاري مبني بر ضرب و جرح در بدن متوفي ديده نشده است. همچنين نبود آثار خونمردگي در سر بيمار و سالم بودن استخوان جمجمه، مغز و پرده هاي مغزي، و نيز نبود آثار ضرب و جرح در قفسه سينه و شکم به اثبات رسيده است.

وي اظهار داشت: دانشجوي فوت شده اهل خانواده اي فرهنگي و متدين بوده و پس از بررسي هاي گزارش پزشکي قانوني و دريافت نظرات اين مرجع قانوني، جسد متوفي را تحويل گرفته اند تا براي خاکسپاري به شهر خودش برده شود.

معاون وزير بهداشت با اشاره به شرايط خوابگاه دانشگاه علوم پزشکي همدان اظهار داشت: اين خوابگاه کاملا نو است و از سال 87 کار ساخت آن آغاز شده و از استاندارد لازم برخوردار بوده و امسال افتتاح شده است و از ابتداي مهرماه امسال پذيراي دانشجويان بود. ضمن اينکه اين خوابگاه هيچ کم و کسري نداشته و در داخل پرديس دانشگاه قرار داشته که آن منطقه نيز کاملا حفاظت شده بوده و خوابگاه نيز از سيستم هاي حفاظتي خوبي برخوردار بود. البته براي آسودگي خيال دانشجويان از شب حادثه نگهبان ها افزايش يافتند.

وي گفت: آنچه مشخص است اين است که اين دانشجو مرحوم شده و پرونده دانشجويي اش نيز نشان مي دهد که مرحوم در ترم دوم رشته پرستاري دانشجوي خوبي بوده و با کسي درگيري نداشته و مشکل روحي و رواني نيز نداشته است به طوريکه که دانشجويان مي گفتند که هر وقت ديگران با مشکل برخورد مي کردند به وي مراجعه مي کردند. ضمن اينکه با کسي هم اختلاف نداشته است.

پس از گذشت چند روز، روز دوشنبه 22 مهرماه دكتر علي احسان صالح مديركل پزشكي قانوني استان همدان علت مرگ مرحوم س- چ را حلق آويز شدن از نوع خودكشي اعلام كرد و گفت: جسد با حضور پنج پزشك معاينه شد و هيچ گونه آثار هيچ گونه آثاري از ضرب و جرح، كبودي و درگيري از طريق وارد شدن ضربه در بدن فرد ديده نشد. لباس ها نيز دست نخورده بود. البته قبل از انجام هر كاري اولياي وي جسد را بازديد كردند و آنان نيز آثاري از هر گونه كبودي ضرب و جرح در بدن وي نديدند.

وي با اشاره به اينكه در حين معاينه كبودي در زبان و ناحيه حلق ديده شد، اذعان داشت: شيار حلقه آويزي در گردن ايجاد شده بود و هيچ گونه آثاري از تجاوز و تعدي به وي ديده نشد و اين فرد كاملا باكره و دوشيزه بوده است. قطر شيار حلق آويزي بر روي گردن وي به سه سانتيمتر مي رسيده است و كبودي در ناحيه حنجره و حلق  وجود داشته است. ضمن اينكه فرد قبل از حلق آويزي زنده بود و هيچ آثاري از شكستگي بر روي بدن وي ديده نشده و خون ريزي در شكم نيز وجود نداشت.

مديركل پزشكي قانوني استان همدان تاکيد کرد: آزمايش سم شناسي نيز  كه سموم فلزي و انواع داروهاي قلياي و اسيدي در آن بررسي مي شود نشان داد هيچ گونه از علائم وجود سم در بدن و مسموميت نيز وجود نداشته است.

وي درباره چگونگي اقدام به خودکشي اين دانشجو گفت: مرگ در بين ساعات دو تا چهار صبح به وقوع پيوست. اين فرد خود را از بالاي تخت به پايين پرتاب كرده بوده و شكستگي مهره گردن و خفگي ناشي از فشار بر گردن علت مرگ اوست. ارتفاع تخت دو متر بوده و اين در حالي است كه قد فرد 160 سانتيمتر بوده است و شوك اوليه ضربه باعث مرگ مغزي شده است.

احسا صالح با تاکيد بر اينکه مطالب منتشر شده از سوي وي در برخي رسانه ها كذب است، اظهار داشت: بيشترين روش خودكشي در کشور حلق آويزي و استفاده از قرص برنج است و بيشترين خودكشي ها در بين 20 تا 40 ساله ها به وقوع مي پيوندد.

در اين ميان سرهنگ فرامرز به گذر رئيس پليس آگاهي استان همدان يادآور شد بر اساس مستندات به دست آماده علت خودكشي اين دانشجوي دختر موضوعات عاطفي بوده است. ضمن اينکه تمام زواياي ساختمان خوابگاه بررسي شد  و هيچ گونه آثاري از تخريب قفل در و پنجره نيز ديده نشده است.

به گزارش مهر، حبيب الله موسوي بهار رئيس دانشگاه علوم پزشكي همدان نيز با تاکيد بر اينکه اطلاع رساني نادرست نبايد در اين گونه اتفاقات انجام گيرد گفت: رفتار ناصحيح برخي سايت ها و مطبوعات منجر به تشويش اذهان و ناآرامي شد.

موسوي بهار ادامه داد: مرحومه دانشجوي ترم دو پرستاري بوده كه در خوابگاه ريحانه محوطه پرديس دانشگاه علوم پزشكي همدان همراه با دوستانش ساكن بوده است. خوابگاه هيچ گونه مشكل امنيتي و حفاظتي نداشته است و در شب حادثه 19 مهر ماه، 327 دانشجو در اين خوابگاه ساكن بودند و از 425 نفر دانشجوي ساكن در اين خوابگاه 100 نفر به منازل خود رفته بودند. اين دانشجو نيز در اتاق خود تنها بوده و هم اتاقي هاي وي به منازل خود رفته بودند ولي همشهريان و هم رشته اي هاي وي در آنجا بودند.

رئيس دانشگاه علوم پزشكي همدان اظهار داشت: به گفته هم خوابگاهي هاي اين مرحومه وي تا نيمه شب با آنها بوده و بعد براي خواب به اتاق خود رفته است و طبق گزارش نيروي انتظامي و مقامات مسئول، آخرين پيامكي كه از گوشي اين مرحومه ارسال شده ساعت يك و 30 دقيقه بامداد بوده و تا صبح بيش از 100 تماس بي پاسخ داشته است. افشاي محتواي پيامك به دليل حفظ حرمت فرد و خانواده اش غير قانوني است.

موسوي بهار در مورد برخي از شايعات مبني بر وجود كارگران در خوابگاه عنوان داشت: كارگران براي انجام برخي كارهاي تاسيساتي و تعميراتي در آنجا كشيك هستند ولي در داخل ساختمان خوابگاه نبودند. آخرين كارگري كه براي تعميرات در خوابگاه بوده ساعت 9 و 40 دقيقه خروج زده است و اگر چنانچه كارگري بخواهد براي تعميرات وارد خوابگاه شود اين كار در حضور حراست و ناظم انجام مي شود.

با اين توضيحات پرونده مرگ اين دانشجو خاتمه يافت و نکته اي که بايد به آن توجه کرد لزوم مشاوره هاي هرچه بيشتر در بدو ورود به دانشگاه است.
 



یک شنبه 28 مهر 1392برچسب:, :: 10:23 ::  نويسنده : mehdi

بهداشت درسالمندی 

ما بوسیله تغییر ، زمان و گذشت زمان را درمی یابیم .رشد و تکامل هم نوعی تغییر است که در گذشت زمان انجام می گیرد

 

بشریت پیشرفت اخلاقی خود را مدیون کهنسالان است ، در کهنسالی انسان بهتر و فرزانه می شودو تجربیات خود را به نسل های آینده انتقال می دهد ، بدون کهنسالی بشریت راکد می ماند(تولستوی)

 

سالخوردگی تا حدی شبیه سرزمین دیگر است .اگر پیش از سفر به این سرزمین خود را آماده این سرزمین کرده باشید ، در آنجا به شما خوشتر خواهد گذشت(اسکینر)

 

مقدمه:

اغلب کشورهای در حال توسعه ، تا کنون پیچیدگی های اجتماعی ، اقتصادی و بهداشتی انتقال جمعیتی (پیر شدن ملت ها ) درک کرده اند.در حالیکه با افزایش روز افزون سالمندان ، مشکلات آنها بیشتر شده و هنوز راه حل رضایت بخشی پیدا نشده ، مراقبت بهداشتی از این افراد در بسیاری از گشورها هنوز مسوولیت مهمی به حساب نمی آید.و نیاز های سالمندان مانند نیازهای سایر بزرگسالان در نظر گرفته می شود.در همین راستا بخش مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت یک استراتژی ناحیه ای برای مراقبت بهداشتی از سالمندان تدارک دیده که در آن تربیت کارکنان مراقبت های اولیه بهداشتی در الویت قرار دارد.

افزایش سریع جمعیت سالمندان به علت کاهش میزان مرگ و افزایش امید به زندگی است

دلایل تغییر در ترکیب جمعیتی :

-نرخ مرگ و میر در اغلب کشورها کاهش یافته و در نتیجه افراد عمر طولانی تری دارند و امید به زندگی در بدو تولد افزایش یافته است.امروزه در اغلب کشورها یک فرد 60 ساله می تواند انتظار داشته باشد که 15 تا 20 سال دیگر عمر کند.در گذشته افراد بالای 100 سال به ندرت در همه کشورها زندگی می کردند انا امروزه بسیاری از آنان در کشورهای در حال توسعه هم زندگی می کنند

-         کاهش تعداد تولد ها .الگوی رایج یک تا دو فرزند معمول در بین طبقات متوسط و بالای جمعیت شده است

در حال حاضر در اغلب کشورهای منطقه مدیترانه افراد 60 سال و بالاتر ، 4 تا 5 درصد کل جمعیت را تشکیل می دهند (قبرس 14 درصد)

جمعیت 13 میلیونی این افراد هر ساله در حال افزایش است ، به طوریکه ظرف 10 سال آینده ، جمعیت سالمندان 8 تا 10 درصد کل جمعیت را تشکیل خواهد داد

در کشورهای اروپای غربی (آلمان ، فرانسه ، انگلیس ، سوئد) این جمعیت 12 تا 25 درصد کل جمعیت را تشکیل می دهند که تا سال 2020 به 25 درصد می رسد

پدیده سالمندی  چندیدن دهه است در جوامع غربی مشهود است ، و دولت و مردم آماده اند .اما برای کشورهای منطقه مدیترانه شرقی پدیده ای نوین است واغلب از پیچیدگی های اجتماعی ، اقتصادی و بهداشتی آگاهی وجود ندارد.بنابراین باید قبل از اینکه پدیده به حالت بحرانی برسد ، برنامه ریزی صورت بگیرد

ضمن اینکه چگونگی پیر شدن تابع چگونگی دوران های پیشین است

 

از دست دادن هیجان زندگی مساوی است با پیری

 

اهداف بهداشتی

- تامین رفاه سالمندان و افزایش عمر به همراه افزایش سطح سلامت:

سالمندان به تدریج توانایی جسمی خود را برای مقاومت در مقابل عفونت ها از دست می دهند .حفظ و ارتقا سلامت باقی مانده برنامه ای مجزا از مراقبت های بهداشت عمومی نیست

- درک معنی و مفهوم سالمندی:

تمام افراد بالای 60 سال مشابه هم نیستند

سالمندی به خودی خود یک پدیده زیست شناختی است نه یک بیماری

-شناسایی سالمندان در جامعه :

اطلاعات در مورد شرایط زیستس و بهداشتی سالمندان در جامعه

حمایت از سالمندان توسط سازمانهای دولتی و غیر دولتی

-         آگاهی از حفظ سلامتی:

-         موثرترین راه مراقبت است.سالمندان باید فعالیتهای روزمره زندگی را حفظ و تنظیم کنند (مثلا از خوابیدن و نشستن به مدت طولانی خودداری کنند)

-         فراهم اوری نیازهای تغذیه ای سالمند متناسب با وضعیت:

پرهیز از خوردن گوشت قرمز ، تخم مرغ ، مواد لبنی ، چربی های حیوانی، غذاهای سرخ شده و ادویه دار تا حد امکان

پرهیز از مشروبات الکلی

خوردن غذا در سه وعده کم و منظم

شناسایی سالمندانی که در معرض بیماری های مرتبط فرار دارند و ارجاع به پزشک

-تشخیص اختلالات شایع در تندرستی :

شناسایی سالمندانی که احتیاج به مراقبت های پزشکی تخصصی دارند

فشار خون بالا، بیماری های فلبی ، دیابت ، سرطان ، بیماری های تنفسی ، بی اختیاری ادراری ، اختلال در بینایی و شنوایی ، آرتریت و اختلالات ارتوپدیک ، اختلالات روانی ، مشکلات دهانی

-ایجاد هشیاری اجتماعی به نفع سالمندان:

طرح و اجرای برنامه جهت تامین نیازهایشان توسط مسولین دولتی ، رهبران مذهبی و ...

سالمندی چیست ؟

سالمندی یک بیماری نیست ، یک پدیده زیست شناخنی است که همه افراد با آن درگیر هستند

سالمندی مانند همه دوران های زندگی با تغیرات بدنی وروان شناختی خاص مشخص می شود .این فرایند را نمی توان متوقف یا معکوشس نمود ، بلکه می توان با مراقبت صحیح به تاخیر انداخت.نقص و ناتوانی را می توان با مراقبت های ساده پیشگیری نموده و به حداقل رساند

در بدن انسان تغییرات مداومی در حال رخ دادن است که از طریق آن ساختارهای جسمی ، ذذهنی و عاطفی دچار تغییرات می شوند.آثار این تغییرات عمدتا تعیین کننده خوب یا بد بودن سازش های شخصی و اجتماعی سالمند می باشند .ناسازگاری های حاصل به ناخرسندی و بدبختی می انجامند .به همین دلیل در فرهنگ امروز مردم از پیری بیشتر از میانسالی می ترسند.

در اغلب جوامع شهری مرز قراردادی 60 سال سن یعنی زمانیکه فرد از خدمت ، باز نشسته می شود ، آغاز سالمندی را نشان می دهد .با وجود این هر شخص به شیوه متفاوتی پیر می شود.

همه سالمندان یکسان نیستند اگر چه تفاوت های فردی وجود دارد .اما جمعیت سالمند را می توان به دو گروه تفسیم کرد :

سالمندان بین 60 تا 75 سال (سالمندان جوان)

سالمندان بالای 75 سال (سالمندان پیر که نیاز به مراقبت های ویژه دارند)

 

با افزایش سن تغییرات بیولوژیکی در بدن رخ می دهد که بیماری نیستند اما عملکرد کامل را محدود می کنند و از فردی به فرد دیگر متفاوتند.

سالمندی باعث می شود استخوانها فشردگی خود را از دست بدهند و شکننده تر شوند (پوکی استخوان).این پدیده در زنان بعد از یائسگی بیشتر شایع است .ضمن اینکه استخوان شکسته به آسانی التیام نمی یابد.

در سالمندی عضلات به تریج دچار لاغری و ضعف می شوند ، عضلاتی که مسوول حرکات سریع هستند بیشتر آسیب می بینند .عضلاتی که برای کار جسمی سنگین استفاده می شوند تا اواخر سالمندی مصون می مانند.

در سالمندی آب بدن به شدت کاهش می یابد ، با این حال سالمندان کم آب می نوشند

تشویق به نوشیدن آب و آب میوه ها ، حتی اگر سالمند تشنه نباشد ، ترشح ادرار به صورت طبیعی را تضمین کرده و احتمال ایجاد عفونت های ادراری که در سالمندان شایع است کاهش می یابد

با افزایش سن ، ه ویژه در گرون سالمندان جوان یک فرایند تدریجی توزیع مجدد چربی رخ می دهد و چربی از اندام های انتهایی به تنه منتقل می شوددر حالیکه وزن ثابت است.این یک فرایند طبیعی فیزیولوژیکی استونباید تلاشی برای محدود کردن رژیم غذایی به عمل آید

کاهش چربی بدن با رسیدن به سن بالای 75 سال آغاز می شود و این به خاطر محدودیت در تغذیه به علت دشواری در جویدن ، فقدان اشتها ، محدودیت شدید فعالیت جسمانی است.

در سالمندی پوست خشک می شود زیرا به تدریج پربی زیر جلدی و بافت همبند زیرین کاهش می یابد.

 

  • نیازبه انرژی با بالا رفتن سن به تدریج کاهش می یابد به همین دلیل با افزایش سن نیاز به کاهش کالری دریافتی است و بنابراین دریافت غذاهایی که انرژی ساز هستند نظیر نان ، برنج ، شکر و چربی و روغن باید کاهش یابد.
  • اغلب سالمندان دندان مصنوعی دارند که می تواند زمینه ساز بیماری شود .

در مناطق روستایی سالمندان به صورت ناقص و یا کامل فاقد دندان هستند ، به همین دلیل خرد کردم مواد غذایی برای آنها امکان ندارد.

با وجود اینکه غذاهای مایع ، نرم و یا له شده ترجیح داده می شوند نمی توانند نیازهای تغذیه ای سالمندان را کاملا تامین کنند و باید رژیم غذاییشان تقویت شود.

  • ظرفیت هضم و جذب مواد غذایی در افراد پیر کمتر از جوانان است به همین دلیل باید از غذاهای سرخ کردنی ، پرجرب و ادویه دار اجتناب گردد.مقدار مصرف غذاهای حیوان مانند وشت قرمز و یا تخم مرغ نیز بایستی کاهش یابد و به جای آنها از ماهی که منبع مناسبی از پروتئین های حیوانی است استفاده شود.
  • با وجود اینکه سالمندان به کالری کمتری نیازمندند ، اما به مقادیر مشابهی از ویتامین ها و املاح معدنی همانند سایر افراد بالغ نیاز خواهند داشت که از طریق خوردن سبزیجات و میوهجات باید تامین شود.
  • با بالا رفتن سن تمایل شدیدی به خوردن شیرینی جات ایجاد می گردد و احتمالا با بالا رفتن سن مقدار شکر بیشتری نیز به همراه چای و قهوه به دلیل تغییر ذائقه غذایی استفاده می شود .به علت شیوع بیماری دیابت در سنین بالا باید محدودیت های مناسبی بعد از کشورت با پزشک اعمال گردد.

 

نیازهای بدنی:

1.      درجه گرمای خانه از کف تا سقف باید نسبتا یکنواخت باشد زیرا جریان بد هوا سالمندان را به سرما حساس می کند

2.      سالمندان به دلیل آسیب های تدریجی بینایی به پنجره های بزرگ نیاز دارند تا از نور کافی بهره مند شوند

3.      آذوقه سالمندان باید سبک و متنوع باشد

4.      بیش از چند پله نباید بالا بروند

5.      کف ساختمان (راهرو، اتاق، حمام و دستشویی و توالت ، آشپزخانه ) نباید لیز باشد.

6.      جاهای خطرناک ساختمان هنیشه باید روشن باشد

7.      فای کافی برای تفریحات بیرونی و درونی وجود داشته باشد

8.      سر و صدا مخصوصا در طول شب باید کنترل شود، اتاق خواب باید در قسمت آرام خانه قرار گیرد

9.      وسایل مورد نیاز سالمند بخصوص وسایل آشپزی و شست و شو دم دست وی باشد

10.  اتاق زندگی در یک طبقه باشد تا امکان افتادن از پله نباشد

11.  اتاق خواب باید نزدیک دستشویی و توالت وحتی الامکان حمام باشد و زیاد روشن و یا خیلی تاریک نباشد

12.  وجود توالت فرنگی ، حمام داخل خانه و نرده کنار راهروها و پله ها به حفظ سلامت سالمند کمک می کند

13.  غذاهای متناسب با میزان فعالیت های فیزیکی و نیازهای خاص سالمند، غذاهای محلی ، پیشنهادی و مطابق دائقه  و وضعیت دهان و دندان سالمند باید تهیه گردد

14.  تهیه یک برنامه فعالیت جسمانی مناسب در طول روز مفید است تا سالمند در هنگام شب بدون قرص خواب بخوابد

15.  همراهی سالمند در همگام ورزش ، حرکات و استفاده از داروهای ضروری لازمست

16.  کمک به سالمند در هنگام انجام امور مربوط به بهداشت فردی نیاز است

 

نیازهای روانشناختی:

  1. باید اتاقی کوچک مخصوص سالمند موجود باشد تا بتواند آنجا با خود خلوت کند
  2. فضا برای تفریحات نشسته مثل خواندن و تماشای تلوزیون وجود داشته باشد
  3. سالمند باید محل مخصوصی برای ذخیره کردن چیزهای متعلق به خودش داشته باشد
  4. باید فروشگاه ها و سازمانهای اجتماعی چنان نزدیک باشد که براحتی و مستقلا بتواند به آنها مراجعه کند
  5. با خویشان و نزدیکانش نزدیک باشد تا بتواند با آنها تماس برقرار کند
  6. باید سرگرمی و وسایل  تفریحی مخصوص خود  به ویژه در زمستان که بیرون رفتن مشکل است ؛ داشته باشد
  7. وسایل رفتن به خرید ، مکان های تفریحی ، آرایشگاه و مکان های مقدس فراهم باشد
  8. داشتن مکان و فرصت برای آشنایی با افراد تازه جهت جانشیم ساختن آنها به جای دوستان و آشنایانی که از دست رفته اند
  9. تهیه و گسترش فعالیت های تازه مناسب سالخوردگی جهت پر کردن اوقات فراغت لازمست
  10. باید با سالمند رفتار مناسب همانند سایر اشخاص بزرگسال و مستقل ( احترام ، نظر خواستن ، مشورت کردن) داشت
  11. تامین محبت از ارکان تامین سلامت است

 

  • اغلب سالمندان به طور مداوم ، انواعی از داروها را برای اختلالات مزمن چندگانه خود مصرف می کنند.و به علت نقص بینایی و فراموشی مزمن ، مصرف بیشتر و یا کمتر از حد لازم بین سالمندان شایع است ، مراقبین سالمند باید به نوع ، تعداد دفعات و مقدار مصرف داروهایی که فقط توسط پزشک باید تجویز شده باشند دقت داشته باشند
  • وجود رهبران معین برای سازماندهی چگونگی زندگی و امکانات رفاهی سالمندان مفید است

 



درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان پرستاران فردا و آدرس parastaranfardah.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 4
بازدید ماه : 62
بازدید کل : 5353
تعداد مطالب : 59
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


بازی آنلاین

بازی آنلاین بازی آنلاین

بازی آنلاین
تماس بامهدی حسین زاده


                    
 
 
 

کد تلوزیون انلاین